фото: flickr.com/photos/mauriziolupi, Уикипедия  Важни дни в Италия. Икономиката на на страната се сви

...
фото: flickr.com/photos/mauriziolupi, Уикипедия  Важни дни в Италия. Икономиката на на страната се сви
Коментари Харесай

Бившият шеф на Европейската централна банка Марио Драгибе номиниран от италианския президент Серджо Матарела за служебен премиер

фото: flickr.com/photos/mauriziolupi, Уикипедия
 

Важни дни в Италия. 

Икономиката на на страната се сви с 8,9% през предходната година, сочат изнесените данни на Националната статистическа работа ISTAT. 

Той ще има за задача да сформира технократско държавно управление, съобщи BBC.  Партията Italia Viva на експремиера  Матео Ренци  вече съобщи, че би желала Драги да стане министър-председател.

Очаква се Матарела и Драги  да се срещнат в сряда, с цел да обсъдят номинацията.

Припомняме, че решението бе взето  след неуспеха на договарянията за ръководеща коалиция.

Ренци  изтегли партията си Italia Viva от обединението предишния месец, обвинявайки премиера Джузепе Конте в погрешно боравене както със здравната рецесия, по този начин и с последвалия стопански срив. 

Матарела, висшият съдия в италианската политика, изиска от ръководителя на долната камара на Народното събрание  Роберто Фико да посредничи сред другите партии.  Ренци обаче съобщи, че договарянията не са съумели да запълнят разликите по редица въпроси, в това число здравни разноски, обучение, правораздаване и инфраструктура.

Италия, първата европейска страна, наранена от вируса, е записала повече от 89 000 смъртни случая от появяването на огнището му през февруари предходната година, което е втори най-голям резултат в Европа и шести в света.

Икономиката на Италия се  , сочат изнесените данни на Националната статистическа работа ISTAT. Това представлява  най-голямото стесняване на Брутният вътрешен продукт от края на Втората международна война.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР